Tapéta kisokos – milyen szempontok alapján válassz helyiségedbe?

Egy korábbi blogbejegyzésünkben sorra vettük, hogy milyen szempontokat fontos szem előtt tartani a gyerekszobába való tapéta választás és a modern irodák dekorálása során. Ezúttal sorra vesszük a lakás többi helyiségét is, hiszen érdemes figyelembe venni az adott szoba funkcióját és eszerint kiválasztani a designt és az anyagot.

Tapéta a hálószobába

Kétségtelenül az egyik legfontosabb helyiség a lakásban: fontos, hogy ide olyan tapéta kerüljön, aminek színei nem túl harsányak, mintái pedig nem hivalkodók, nem uralják az enteriőrt. Ha az egész helyiséget tapétázni szeretnéd, érdemes apróbb, visszafogott mintázatú designt választani.

Ha nagyobb, komplex motívum mellett döntesz, érdemes lehet a helyiség egyik falát kijelölni a mintára, a többi falra pedig a designhoz illő színt festeni. Ezek a tapéták jobban mutatnak nagyobb falakon vagy nagyobb belmagasságú lakásokban, hiszen a minták könnyebben érvényesülnek, ha elég hely áll ehhez rendelkezésükre.

Érdemes a hálószoba berendezésével is összehangolni a kiválasztott designt: új otthon berendezése esetén a legegyszerűbb, ha először kiválasztod vagy megtervezed a tapétát, majd a többi fal színét és a bútorokat úgy választod meg, hogy tökéletes összképet kaphass. A hálószoba fő funkciója az alvás, így érdemes az ágy mögötti falat vagy falrészt kihangsúlyozni a választott tapétával.

Az Edges tapéta hatalmas mintái a nappalik éke.

Nappali: a hangsúlyosabb tapéták helyszíne

A nappali a hálószobánál személytelenebb helyiség, közösségi térként funkcionál: a családi és baráti összejövetelek színhelye. Itt bátran lehet robosztusabb, magasabb mintájú designokat választani, melyek jól mutatnak a nagyobb felületeken. Ilyen környezethez jobban passzolnak a visszafogott, letisztult bútorok és szőnyegek. Persze fordítva is megállja a helyét az elképzelés: ebben az esetben egy letisztult, egyszerűbb, pasztell színű tapétát dobhatsz fel színes díszpárnákkal, hangsúlyos szőnyegekkel.

Seven Seas tapéta a tengerek mélyére kalauzolja a fürdőszobába lépőt.

Cseréld le a csempét vízálló tapétára!

A lakás azon pontja, melyre sokan nem gondolnak, ám nagyon is érdemes tapétával burkolni. A legfontosabb szempont, hogy a választott tapéta megfelelő minőségű és anyagú legyen. A vízálló Hard Wall tapéták ellenállóak a magas páratartalommal szemben, nem penészednek , így akár a zuhanyzó falára is kerülhet a kiválasztott vagy megálmodott design. Az sem probléma, ha fürdőszobád nem nagy területű, mivel kis mintázatú tapétával is burkolhatod az egymással szemközti falakat, de egy jól megválasztott design akár a plafonon is megállja a helyét. Bátran kísérletezhetsz sötétebb vagy feltűnőbb színű designokkal is, melyeket világosabb bútorokkal állíthatsz kontrasztba.Építhetsz a helyiség funkciójára is halmintás vagy a vízalatti növényvilágot idéző tapétákkal. Azonban mint a lakás többi helyiségében, itt is érdemes szem előtt tartani, hogy a grandiózus designok nagyméretű falfelületre applikálva néznek ki jól.

Ahhoz, hogy egy helyiségben olyan enteriőrt alakíthass ki, amely maximálisan passzol ízlésedhez, természetesen sok összetevőnek kell összhangban működnie. A Life&Wall designokat a lakás atmoszférájához igazíthatod, hiszen megváltoztathatod a tapéták színét és az elemeken is alakíthatsz. Ha nem találsz kollekciónk között a helyiségeidbe illő designt, keress minket bizalommal, hiszen személyre szabott tapétákat is tervezünk.

Nézz körül kollekcióink között, ahol biztosan megtalálod a tökéletes kiegészítőt otthonodba!

További termékbemutatóért kövess minket közösségi média csatornáinkon!

Válogass egyedi tapétáink között!

Life and Wall: minőségi design tapéták

Hasonló bejegyzések

kairos kollekció - kronosz

2022-es KAIROS kollekciónk legszebb darabjai

Kínálatunkban rengeteg különböző stílusnak biztosítunk teret: a kollekciók designjai között a naturális, természetet idéző minták mellett a modern városi életérzés képviselői is megtalálhatók. A változatos

savage kollekció - cherry rose

Vissza az alapokhoz: a kínai tapéták sokszínűsége

A kínai stílus, más néven a Chinoiserie mintái Európában is népszerűek voltak, számos mesés lakosztály falait díszítették a tapétákon keresztül. Blogbejegyzésünkben három, a kínai stílust idéző tapétát mutatunk meg kollekcióinkból.

A képen a Life and Wall tapétáinak a Too Much darabját láthatjuk, amely a Courage kollekció részét képezi.

Ilyen lesz 2022 a tapéta világában

A január a megújulás hónapja: újévi fogadalmak, nagy tervek és tervezések, átalakulások kerülnek reflektorfénybe… Sokan ilyenkor gondolják át az elmúlt év eseményeit, eredményeit és készülnek